Ohjeet

Kirjautuminen sisään ja ulos

Kun olet saanut onnistuneesti valmiiksi rekisteröitymisen, voit kirjautua keskustelualueelle sisään. Kirjautuessa voit valita onko kirjautuminen pysyvä vai haluatko kirjautua joka kerta uudelleen.

  1. Kirjautuminen
    1. Kirjautumislomake
    2. Pikakirjautumislomake
  2. Uloskirjautuminen

Kirjautuminen

Voit olla juuri rekisteröitynyt tai juuri kirjautunut ulos, jolloin sinulle pitäisi näkyä tavallinen kirjautumisikkuna sekä pikakirjautumislomake.

Kirjautumislomake

Koska tämä näkymä (johon pääsee Kirjaudu kohdasta päävalikosta) tulee yleensä esille suoraan rekisteröitymisen jälkeen, sekä se näytetään 'vain jäsenille' varatuilla keskustelualueilla ensimmäiseksi, me kerromme siitä ensin:

Tunnus ja Salasana tekstikentät pitäisi olla itsestäänselvyyksiä. Istunnon pituus minuutteina tarkoittaa kauan foorumin eväste pitää sinut kirjautuneena ennen kuin sinut kirjataan ulos. Tästä syystä ei ole suositeltavaa käyttää liian pitkää kirjautumuisaikaa jos olet yleisessä käytössä olevalla koneella ja mahdollisesti unohdat kirjautua ulos. Jos olet ainoa käyttäjä koneellasi, kannattaa käyttää Pysy aina kirjautuneena sisälle toimintoa, jolla kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.

Pikakirjautumislomake

Monet keskustelualueet käyttävät pikakirjautumislomaketta jonka kautta voi kirjautua kaikilta näytöiltä. Sen sijoittautuminen foorumilla vaihtelee paljon keskustelualueittain. SMF oletusteemassa se on keskustelualueen yläosassa, kun taas vanhaan YaBB SE foorumiin perustuvissa teemoissa se löytyy alaosasta. Jos sitä ei näy, se on supistettuna piilossa tai voi olla että sitä ei käytetä laisinkaan (joka tapauksessa pääset kirjautumaan päävalikon kautta) tai olet jo kirjautunut sisälle (jolloin valikossa näkyy Kirjaudu ulos eikä Kirjaudu!).


Kirjaudu tunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

Syötä pikakirjautumislomakkeeseen tunnus ja salasana, valitse istunnon pituus alasvetovalikosta ja klikkaa Kirjaudu. Huomio että Ikuisesti, kuten Pysy aina kirjautuneena sisälle tarkoittavat että tietokoneesi muistaa sinut seuraavalla kerralla kun saavut keskustelualueelle. Se ei kuitenkaan tarkoita että näyt aina sisäänkirjautuneena esim silloin kun et ole käymässä keskustelualueella!

Uloskirjautuminen

Kun lopetat keskustelualueen selailun, haluat mahdollisesti kirjautua ulos. Varsinkin jos jaat koneesi jonkun toisen kanssa, uloskirjautuminen on suositeltava toimenpide. Valitse siis Kirjaudu ulos linkki päävalikosta ja keskustelualue kirjaa sinut ulos ja muutut vieraaksi. Samalla häviät sisäänkirjautuneiden jäsenien listauksesta.